sotenas

Semestra i Sotenäs

Handen på hjärtat – har du inte alltid drömt om en riktig Västkustsemester? Ta en paus från stress och mobilsurfande för att istället känna doften av havet, känna saltvatten som kittlar mellan tårna, njuta av en röd liten stuga, äta nyfångade fiskar och skaldjur till middag – det låter rent av idylliskt, eller hur? Drömmen behöver inte vara en dröm, utan kan bli verklighet, redan i sommar. Ta en tur till vackra halvön Sotenäset på västkusten, för en oförglömlig upplevelse som passar de flesta, oavsett intressen.

Stallebrottet på Malmön, Bohusläns utomhusscen helt i sten, i ett gammalt stenbrott är inte att missa för musik och teater-älskaren. Granitväggarna skapar ett alldeles särskilt ljust tillsammans med solens strålar i solnedgången och scenen har varit hem till alla möjliga musikgenrer, teaterstilar och musikaler.

Ta med barnen till Nordens Ark i Hunnebostrand, där de får se ett 80-tal av världens utrotningshotade djur, samt komma närmare svenska lantdjur. Har du sett en Sydlig Pudu någon gång? Vet du ens vad det är för något? Ta chansen nu och se till att boka in Nordens Ark på din semester i Sotenäs.

För naturälskaren kan du, förutom att hyra båt av alla de slag och följa med på äventyr ut på havet, låta fötterna styra och fotvandra på flera platser. Soteleden är 70 km lång och sträcker sig genom ett varierande landskap av skog, kust och berg, från Bovallstrand ner till Smögen, och är ett populärt mål för den som gärna vandrar i andra miljöer än fjäll. Att vandra över Ramvikslandet, Klippornas rike, är också ett alternativ vid Hunnebostrand, och det vidsträckta klipplandskapet är något alldeles speciellt.

För lite mer avslappning och känsla av typisk svensk sommar, är ett besök på Sveriges mest besökta brygga, Smögenbryggan, ett måste. Promenera, sitt, ät en bit mat eller köp en glass, eller ta en båttur runt skärgården – i Smögen kan du verkligen ta det lugnt och njuta av det underbara sommarvädret.

Missa inte Sotenäs i sommar, det finns inget som går upp mot en solnedgång över havet efter en dag av nöjen!